Veterinär Värmland

Akutvård och undersökningar •

Avmaskning

Både katter och hundar samt andra smådjur kan drabbas av mask som försämrar det allmänna hälsotillståndet. Symtomen för mask kan vara att ditt husdjur har diarré, avmagring, glanslös päls, hosta och kräks upp långa spolmaskar. Ibland kan man även se millimeterlånga bandmaskar i analöppningen, även fast det inte alltid är möjligt att se dessa maskar med blotta ögat.

Om ni misstänker att ert husdjur har drabbats av mask är det viktigt att ni tar kontakt med våra veterinärer i Värmland för att få en diagnos samt behandling. Vi skriver ut effektiva avmaskningsmedel för katt och hund på recept. Vissa djur bör avmaskas med regelbundet mellanrum trots att man inte misstänker att de är drabbade. Exempelvis om din hund fått springa lös i skogen eller varit obevakad.

Avmaskning av katt och hund

Det är rekommenderat att göra en avmaskning av hund vid 4, 8 och 12 veckors ålder för att undvika ett angrepp av spolmask. Vuxna hundar som inte vistas mycket i skog och mark behöver däremot inte avmaskas på regelbunden basis, annars rekommenderar man en avmaskning var 21-26 dag för att förhindra att det bildas ägg om djuret blir återinfekterad.

Ni kan också vända er till vår djurklinik i Värmland för att få hjälp med avmaskning av katt, som även den bör ske när ungen är 4, 8 och 12 veckor. Vuxna katter skall enbart avmaskas när ett angrepp är klargjort.

Om ni ska resa utomlands med er hund eller katt är det lag på avmaskning inför hemresan. Detta gäller specifikt länder där förekomsten av dvärgbandmask är högre än i Sverige. Det är viktigt att avmaskningen utförs korrekt, annars finns det risk för böter, att ditt husdjur blir omhändertaget och i värsta fall avlivat. Se till att avmaska din hund eller katt en till två dagar innan hemresa.

avstämning-karlstad-boka

Olika metoder för avmaskning i Värmland

En avmaskning av hund eller katt kan göras på flera olika sätt beroende på vad djuret trivs bäst med.

 • Avmaskningsmedlet kan blandas i maten
 • Det finns receptbelagda avmaskningsmedel som kan användas som spot on
 • Vi hjälper er avgöra vilken metod som är lämpligast
 • Avmaskningsmedel finns som tabletter, pasta och spot-on

Hos oss betalar ni låga priser hos veterinär

Oavsett om ni är säkra på att en avmaskning i Värmland behöver göras eller om ni vill låta undersöka ert vuxna djur kan ni vända er till oss. På vår klinik har vi ett brett behandlingsutbud som syftar till att ert husdjur skall må så bra som möjligt och vi debiterar alltid ett bra pris för ett besök hos veterinär eller djurskötare. Kontakta oss om ni vill boka tid för en undersökning, en tandstensborttagning för hund eller behöver göra en sterilisering, så hjälper vi er vidare!

 • VÄLKOMMEN TILL OSS

  När du söker efter en veterinär i Värmland som erbjuder behandlingar vid akuta sjukdomstillstånd, kirurgi samt övrig djurvård.

  Adress
  Storgatan 19
  686 34 Sunne

  Telefon
  010-251 46 60

  E-post
  kontakt@veterinarkarlstad.se

  Orgnr
  559175-7694

OM OSS

När du söker efter en veterinär i Värmland som erbjuder behandlingar vid akuta sjukdomstillstånd, kirurgi samt övrig djurvård.

Veterinärkarlstad.se kommer hantera din förfrågan för statistikändamål. FRYKENVETERINÄREN AB kommer hantera dina kontaktuppgifter för att besvara offertförfrågan.

KONTAKT

Storgatan 19
686 34 Sunne

010-251 46 60

kontakt@veterinarkarlstad.se

Orgnr:
559175-7694